Luotsaamassa yhdistystä kohti parempaa tulevaisuutta

Kun reilut kolme vuotta sitten minut valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi, en osannut arvata mitä kaikkea tehtävä toisi tullessaan.
Yhdistys oli asiantuntevan toiminnanjohtajan käsissä kehittynyt pitkälle. Toimintamuotoja oli runsaasti ja työtä tekemässä erittäin hyvä ja motivoitunut henkilöstö, sekä upea ja monipäinen vapaaehtoisjoukko.   Oli helppo toimia puheenjohtajana, kun oli asiantunteva johtokunta tekemässä yhdessä päätöksiä – joskus ehkä vaikeitakin.

Sotea on  rakennettu hiljalleen. Kukaan meistä ei ole tiennyt mitä se tulisi merkitsemään yhdistykselle. Yritämme valmistautua henkisesti tulevaan, kuitenkin koko ajan erilaisissa työryhmissä mukana toimien. Tällä hetkellä odotamme jännittyneinä miten suunnitelmat etenevät – vai etenevätkö lainkaan.

Syksyllä 2016 alkoi tapahtumien ketju – toiminnanjohtaja sanoutui irti ja muutti toiselle paikkakunnalle, aloittaakseen siellä uuden työrupeaman toisessa yhdistyksessä. Onneksi saimme uudeksi johtajaksi innokkaan ja uudistuksia ideoivan Tiinan, joka rohkeasti astui edeltäjänsä saappaisiin luodakseen kuitenkin aivan omat askelmerkkinsä.

Samaan aikaan Opistokadulla, yhdistyksen pitkäaikaisessa taloyhtiössä, myös alkoi tapahtua – vastaan tuli meille taloudellisesti aivan liian suuret remonttisuunnitelmat. Johtokunta oli todella isojen asioiden ja päätösten äärellä. Meillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin laittaa tilat myyntiin ja ryhtyä hakemaan uusia tiloja. Samaan aikaan kaupungilla liikkui huhuja, että Kymenlaakson Ensi – ja turvakoti on lopettamassa toimintaansa. No, ei todellakaan vaan etsimme uusia ja parempia tiloja, jotka sitten onneksemme löytyivät.  Emme kuitenkaan voi heittäytyä nauttimaan kaikesta, vaan olemme yhä edelleen uusien haasteiden edessä. Ei välttämättä rankkojen taloudellisten ongelmien edessä, vaan uusien toimintamuotojen  etsimisessä  ja nykyisten kehittämisessä, jotta pystyisimme laadukkaasti vastaamaan palvelujemme kysyntään.

Olemme siis menossa uusien  tilojen myötä kohti uutta valoisampaa toimintakulttuuria ja rohkeasti uskomme luovamme uusia toimintamuotoja laajentaen niitä koko Kymenlaakson alueelle – riippumatta siitä miten Sote kehittyy ja suunnitelmat kulkevat eteenpäin, ollen kuitenkin aktiivisesti mukana erilaisissa työryhmissä.

Aiemmin toimintamme oli Kotkan alueella neljässä eri toimipisteessä. Nyt uusien löytyneiden tilojen myötä pääsimme muuttamaan kaikki samaan osoitteeseen. Uskon myös, että kaikkien toimintojen saaminen saman katon alle auttaa meitä koordinoimaan työtämme paremmin ja sitä kautta antamaan myös asiakkaillemme enemmän mahdollisuuksia selvitä omassa arjessaan.

Tällä hetkellä siis uskomme vahvasti tulevaisuuteen ja teemme täysillä töitä paremman lapsuuden ja perheiden arjesta selviytymisen puolesta kauniilla Höyrypanimon alueella nauttien työstämme ja työympäristöstä.

Hannele Sirrola, puheenjohtaja
Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys