PÄIVÄ ALVAREISSA

Toimiston kautta töihin, eväät jääkaappiin. Työparini ollessa lomalla lähden yksin saattamaan pientä ekaluokkalaista kouluun. Vanhemmat ovat jo lähteneet töihin. Kävelemme yhdessä keväisessä talvisäässä koululle. Samalla ihmettelemme yöllä satanutta lunta puiden oksilla ja monenlaisia jälkiä lumessa. Hyvän koulupäivän toivotuksen jälkeen ajan työpaikkamme parkkipaikalle, missä toinen työparini on kiinnittämässä turvaistuinta autoonsa. Lähdemme hakemaan yksivuotiasta päiväkodista neuvolakäynnille vanhemman ollessa jo ahkerasti opiskelemassa. Päiväkodissa on eteisessä vipinää pienten valmistautuessa ulkoilemaan. Sovimme päiväkodin hoitajan kanssa, että taapero saa lounaan, kun tuomme hänet neuvolasta takaisin. Sitten onkin jo kiirus päiväunille.

Ehdimme hyvin neuvola-ajalle. Terveydenhoitaja on meille tuttu, olemme aikaisemminkin olleet vanhemman ja vauvan kanssa neuvolakäynnillä. Hyvin on pieni yksivuotias kasvanut ja kehittynyt. Lopuksi vielä rokotus, jonka taapero kyynel silmässä kestää. Palautamme pienen päiväkotiin, ja laitamme vanhemmalle WhatsApp-viestin, ”neuvolassa käyty, hienosti meni”.

Sitten itse lounaalle ja kuppi kahvia, kiitos. Sähköpostien selailua ja aamuisten käyntien kirjausta. Keskustelen hiukan kolmannen työparini kanssa tulevasta iltapäivän kotikäynnistä. Pakkaamme laukkuumme mukaan Elämän tärkeät asiat-kortit. Kotikäynti on sovittu niin, että viidesluokkalainen on ehtinyt tulla koulusta kotiin. Juttelemme vanhemman ja lapsen kanssa kuulumiset. Juttelemme koulupäivästä, ja sovimme että toinen Alvareista auttaa läksyissä. Toinen Alvari jää juttelemaan vanhemman kanssa. Läksyjen jälkeen levitämme Elämän tärkeät asiat-kortit keittiön pöydälle. Sekä lapsi että vanhempi valitsevat molemmat kolme tärkeintä asiaa elämästään. Lapsella on toive, että Alvaritkin valitsevat molemmat kolme korttia. Käymme hyvää keskustelua korttien avulla. Lopuksi sovimme yhdessä seuraavan tapaamisemme. Sovimme että ensi viikolla lähdemme yhdessä keilaamaan.

Onkin jo aika kiiruhtaa omaan kotiin. Työparin kanssa
sovimme, että palaamme kotikäyntiimme aamukahvilla. Ajatukset ovat jo siinä,
että mitähän olin ajatellut tehdä päivälliseksi. Ai niin, on meidän perheen
vuoro viedä joukkueen tytöt treeneihin…

Keväisin terveisin Alvari-perhetyöntekijä Maarit Härkönen

Vastaa