Tenavatuvan ja yökylän uutisia

Heips, olemme järjestäneet Tenavatupaa joka torstai iltapäivä. Alkuvuodesta tenavatupaa järjestettiin ryhmänä, mutta korona tilanteen myötä aloitimme tapaamaan lapsia yksi perhe kerrallaan. Tämän myötä mahdollistui kohdata lapsia vielä enemmän yksilöllisesti sekä olemme päässeet toteuttamaan paljon erilaista tekemistä.

Kevään aikana olemme askarrelleet paljon. Olemme muun muassa tehneet pääsiäisaskarteluja, erilaisia maalauksia, piirustuksia, kirjanmerkkejä, koruja, äitienpäiväaskarteluja sekä paljon muuta.

Sään salliessa olemme ulkoilleet. Ulkona olemme tehneet retkiä läheiselle leikkikentälle ja mukaan on otettu tietenkin aina eväät. Ulkona kevään suosikki puuhaa on ollut saippuakuplat, joita olemme ahkerasti puhallelleet.

Yksi tenavatuvan suosikki puuhista on myös ollut junaradan rakentaminen ja sitä rakennetaankin melkein jokaisella tenavatupa kerralla. Tenavatuvan aikana junarata valmistuu ja valmistuu, aina välillä tekimistä vaihtaen. Lopuksi huomaammekin, että wautsi! Minkälaisen tuotoksen lapset ovatkaan luoneet ja aivan ilman avustusta. Tietysti rata pidetään loppuun asti kasassa ja esitellään myös ylpeänä vanhemmille. Joskus junaradasta ollaan niin innoissaan, ettei kotiin meinaisi malttaa edes lähteä.

Vappuna pääsimme pitämään vappujuhlat lasten kanssa. Vappujuhlissa tarjolla oli munkkia sekä simaa ja muita herkkuja. Myös lasten toiveesta leivoimme yhdessä keksejä, joita pääsimme myös maistelemaan muiden herkkujen ohella. Vaikkakin keksit saivat odotettua tummemman värin, oli kuitenkin yhdessä tekeminen ja maisteleminen pääasia. Lopulta keksien palamiselle olemmekin vain nauraneet! Vappujuhlissa kuuntelimme musiikkia ja leikimme ilmapalloilla ja serpentiineillä!

Kesäksi olemme vielä suunnitelleet kesäjuhlat, johon olemme yhdessä lasten kanssa miettineet ohjelmaa.

Tenavatuvassa pääsimme myös taiteilemaan keväällä oman kyltin, johon lapset ja ohjaajat laittoivat oman käden jäljen tunnukseksi. Kyltin tekeminen olikin varsin mukava kokemus kaikille ja hieman, jopa jännittäväkin meidän tenavatuvan nuorimmille. Käteen sivelty maali tuntui niin jännittävältä ja samalla kutittavalta pienempien lasten käteen, mutta lopulta maalattu käsi olikin niin hauska paiskata vasten paperia. Kerrankin sai ihan luvalla maalata omat kädet!

Tenavatuvan kevät on sujunut oikein mukavasti ja erityisesti musiikin tahdissa, sillä ehdottomaksi suosikiksi on noussut Fröbelin palikat ja ipanaräppi. Näiden tahdissa olemme tanssineet läpi kevään. Pienempien lasten ehdoton suosikki on sutsisatsi, jolloin peukalot pystyssä jammailemme kaikki yhdessä!

Hyvää kesää jokaiselle, terkuin Eeva ja Inka!

Vastaa