Ajankohtaista

 

AVOIN MIESTEN RYHMÄ ALKAA!

Ryhmä kokoontuu perjantaina 24.8.2018 klo 17.30 – 21

Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ja se on maksuton.

Tarjolla pientä iltapalaa ja mahdollisuus saunomiseen.

Tervetuloa!

 

 


 

Väkivaltatyön foorumi 2018 – Henkinen väkivalta, vaino ja väkivaltaiset erot

Väkivaltatyön foorumi kokoaa jälleen elokuussa 2018 väkivaltatyön ammattilaisia ympäri Suomea Kotkan Höyrypanimolle.  Foorumi tarjoaa tutkimustietoa väkivaltailmiöstä, työvälineitä tunnistamiseen sekä menetelmiä työn tueksi. Lisäksi kuulet väkivaltaa kokeneiden tarinoita.

Tänä vuonna foorumin teemana on henkinen väkivalta, vaino ja ero. Henkinen väkivalta jää helposti fyysisen ja seksuaalisen väkivallan varjoon. Tutkimuksen valossa henkinen väkivalta on kuitenkin yleisempi parisuhdeväkivallan muoto kuin esimerkiksi fyysinen väkivalta. Henkistä väkivaltaa voi esiintyä läheissuhteissa ilman fyysistä väkivaltaa, mutta ei yleensä toisin päin.

Foorumi nostaa esiin vainon lähisuhdeväkivaltana ja rikoksena. Vainon varjossa eläminen luo uhrille jatkuvan uhan tunteen. Kontrolloinnin tunne rajoittaa uhrin arkea, toimijuutta ja autonomiaa. Vainon ja väkivallan kohteena olevien aikuisten mutta erityisesti lasten avuntarve on tärkeää tulla tunnistetuksi.

Foorumi järjestetään yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton, Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n ja THL:n kanssa.

https://ensijaturvakotienliitto.fi/tapahtumat/vakivaltatyon-foorumi_2018/