Tapaamispaikka Esikko

Tapaamispaikka on puolueeton paikka, joka on tarkoitettu lyhytaikaista lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman tapaamista varten. Se toimii myös turvallisena vaihtopaikkana lapsen siirtyessä toisen vanhemman luo. Myös lapsen lähisukulaiset voivat tavata tapaamispaikassa.

Esikko sijaitsee Perhetalo Haikarassa, kodikkaassa omakotitalossa. Tapaajaperheiden käytössä on sovitusti myös Haikaran viihtyisä, aidattu piha-alue leikkivälinein. 

Esikko on kodinomainen tila valvottuja tai tuettuja perhetapaamisia varten. Lapsella ja vanhemmalla on käytössä tapaamiseen sopivat tilat sekä erilaisia pelejä ja leluja yhdessäoloa varten.  Tapaamisohjaaja on paikalla koko tapaamisen ajan ja auttaa tarvittaessa.

Tapaamiset voidaan toteuttaa valvottuina, tuettuina tai valvottuina vaihtoina.

Valvotussa tapaamisessa työntekijä on läsnä koko ajan. Valvotun tapaamisen kesto on enintään kolme tuntia.

Tuetussa tapaamisessa ei ole jatkuvaa valvonnan tarvetta, mutta tuen avulla varmistetaan tapaamisten sujuminen lapsen edun mukaisena.

Valvotun vaihdon tavoite on rauhoittaa vaihtotilanne niin, ettei lapsi joudun vanhempien ristiriitojen keskelle.

 Tapaamisten hinta on 89 €/tunti (sekä valvotut että tuetut tapaamiset). Valvotut vaihdot: yksi vaihto 89 €, kaksi vaihtoa 68 €.

 Tapaamispaikka Esikko on avoinna arkisin pääsääntöisesti klo 9 – 17, sekä kahtena lauantaina kuukaudessa. Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä Esikko on suljettu.

Tapaamisten järjestämisen edellytyksenä on kirjallinen sopimus. Se voi olla esim. lastenvalvojan vahvistama sopimus, sosiaalityöntekijän laatima sopimus tai käräjäoikeuden väliaikaismääräys /päätös.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!


Tapaamispaikkaohjaajat puh. 040 578 5459

Sähköposti: tapaamispaikka@kletu.fi

Hyödyllistä tietoa:

http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/tyomuodot/tapaamispaikkatoiminta/

http://www.e-julkaisu.fi/ensi_ja_turvakotien_liitto/vanhemman_opas/